Lokapetit

Cuketový zemiakový gulas s kuracím mäsom

10 ingredencií

60 minút

375 kcal

Popis jedla
Cuketový zemiakový gulas s kuracím mäsom je chutné jedlo, ktoré spojuje lahodné kombinácie zeleniny, mäsa a korenín v jednom hrnci. Jedná sa o výživný a sýty pokrm vhodný na obed s bohatou príchuťou korenín a šťavnatého mäsa.
Ingrediencie

1 ks cuketa

150 g sliepka

2 ks zemiaky

200 g kuracie mäso

200 ml paradajkový pretlak

1 ks cibuľa

1 čajová lyžička paprika

2 polievkové lyžice rascový olej

1 čajová lyžička majerán

1 čajová lyžička kmín


Postup prípravy

Cibuľu nakrájajte nadrobno, cuketu a zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky.

2. Opekanie mäsa a cibule

Na rascovom oleji opražte cibuľu dozlatista. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opražte ho zo všetkých strán. Dôležité je nechať mäso opekať sa na dostatočne vysokom ohni, aby sa vytvorila pekná zlatohnedá kôrka a vnútro mäsa ostalo šťavnaté. Opekanie cibule by malo trvať približne 5-7 minút, kým sa dozlatista nezarumelí. Kuracie mäso by malo opekať približne 7-10 minút, pričom je dôležité ho občas obracať, aby sa opekalo rovnomerne zo všetkých strán a vnútorná teplota mäsa dosiahla minimálne 75 °C, čím sa zabezpečí bezpečná konzumácia.

3. Pridanie zeleniny a korenín

Do hrnca pridajte nakrájanú cuketu a zemiaky. Primiešajte paradajkový pretlak, papriku, majerán a kmín. Premiešajte a nechajte dusiť pod pokrievkou približne 30 minút. Dôležité je občas premiešať, aby sa jedlo neprichytilo k dnu hrnca. Teplotu držte na strednom ohni, aby jedlo pomaly dusilo a získalo sústredenú chuť. Po 30 minútach skontrolujte, či sú zemiaky a cuketa mäkké a dochutené. Ak áno, môžete pokračovať ďalšími krokmi receptu.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Po uvarení nechajte odstáť chvíľu, aby sa chute preliali. Podávajte teplý gulaš s čerstvým chlebom a môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

6. Tip na záver

Ak chcete recept ešte viac obohatiť, môžete pridať do gulašu aj ďalšie zeleninu podľa vašich preferencií, ako napríklad mrkvu alebo zelenú fazuľku. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete nahradiť kuracie mäso tofu alebo šošovicovými guľkami.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

375

Kalorií

35g

sacharidy

25g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.