Lokapetit

Karamelizovaná ryba s batatom a špargľou

8 ingredencií

50 minút

370 kcal

Popis jedla
Jedná sa o pokročilý recept na lahodné paleo jedlo s rybou, batatom a špargľou, ktoré sa skombinujú s karamelizovanou medovou chuťou a osviežujúcou citrónovou príchuťou. Toto jedlo je vhodné na obed a patrí do kategórie ľahkých jedál s vplyvmi stredomorskej kuchyne.
Ingrediencie

1 filet ryba

1 kus batat

2 polievkové lyžice maslo

100g špargľa

1 lyžica med

1 kus červená cibuľa

na dochutenie petržlen

z 1 citróna citronová šťava


Postup prípravy

Batat očistite, nakrájajte na väčšie kúsky, osolte a opečte v rúre na 200°C asi 20 minút, kým nebude mäkký.

2. Príprava karamelizovanej ryby

Rybí filet osušte kuchynským papierom. Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Keď sa maslo roztopí a začne trochu peniť, položte rybí filet do panvice so stranou s kožou nadol. Smažte rybu bez pohybu asi 3-4 minúty, kým spodná strana nezhnedne a nezosklovatí. Potom opatrne otočte rybu a smažte ďalších 3-4 minúty, až kým nebude ryba dozlatista a ľahko sa oddelí vidličkou. Potom pridajte lyžicu medu na panvicu okolo ryby a nechajte ho roztopiť a karamelizovať sa asi 1-2 minúty. Dávajte pozor, aby med nezhorel. Rybu potom odstráňte z panvice a nechajte ju odpočívať pár minút pred servírovaním.

3. Príprava špargle a cibule

Na panvici s trochou oleja alebo masla rozohrejte panvicu na strednom ohni. Pridajte nakrájanú špargľu a cibuľu a začnite ich opražovať. Nezabudnite pravidelne miešať, aby sa zabezpečilo rovnomerné opekanie. Špargľu a cibuľu opražujte približne 5-7 minút, alebo kým nezmäknú a nezískajú lahodnú chuť. Počas opekania pridajte soľ a petržlen podľa chuti. Keď sú špargľa a cibuľa dostatočne opečené a zmäknuté, odstráňte ich z tepla a nechajte odstáť, kým budete dokončovať zvyšok jedla.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Podávajte karamelizovanú rybu na posteli z batata a špargle. Polejte citrónovou šťavou a posypte čerstvým petržlenom. Podávajte teplé.

6. Tip na záver

Skúste pridať do receptu aj čerstvú nasekanú chilli papričku pre pikantnejšiu chuť alebo zalejte rybu ešte trochou extra panenského olivového oleja pred servírovaním.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

370

Kalorií

45g

sacharidy

25g

bielkoviny

10g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.