Karamelizovaná ryba s batatom a špargľou
1 filet ryba
1 kus batat
2 polievkové lyžice maslo
100g špargľa
1 lyžica med
1 kus červená cibuľa
na dochutenie petržlen
z 1 citróna citronová šťava
Batat očistite, nakrájajte na väčšie kúsky, osolte a opečte v rúre na 200°C asi 20 minút, kým nebude mäkký.
Rybí filet osušte kuchynským papierom. Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Keď sa maslo roztopí a začne trochu peniť, položte rybí filet do panvice so stranou s kožou nadol. Smažte rybu bez pohybu asi 3-4 minúty, kým spodná strana nezhnedne a nezosklovatí. Potom opatrne otočte rybu a smažte ďalších 3-4 minúty, až kým nebude ryba dozlatista a ľahko sa oddelí vidličkou. Potom pridajte lyžicu medu na panvicu okolo ryby a nechajte ho roztopiť a karamelizovať sa asi 1-2 minúty. Dávajte pozor, aby med nezhorel. Rybu potom odstráňte z panvice a nechajte ju odpočívať pár minút pred servírovaním.
Na panvici s trochou oleja alebo masla rozohrejte panvicu na strednom ohni. Pridajte nakrájanú špargľu a cibuľu a začnite ich opražovať. Nezabudnite pravidelne miešať, aby sa zabezpečilo rovnomerné opekanie. Špargľu a cibuľu opražujte približne 5-7 minút, alebo kým nezmäknú a nezískajú lahodnú chuť. Počas opekania pridajte soľ a petržlen podľa chuti. Keď sú špargľa a cibuľa dostatočne opečené a zmäknuté, odstráňte ich z tepla a nechajte odstáť, kým budete dokončovať zvyšok jedla.
Podávajte karamelizovanú rybu na posteli z batata a špargle. Polejte citrónovou šťavou a posypte čerstvým petržlenom. Podávajte teplé.
Skúste pridať do receptu aj čerstvú nasekanú chilli papričku pre pikantnejšiu chuť alebo zalejte rybu ešte trochou extra panenského olivového oleja pred servírovaním.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
370
45g
25g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.