Kuracie prsia s cesnakovým nátierkou a pikantným syrom
1 kus kuracie prsia
1 ks cibuľa
2 polievkové lyžice smotana
50 g syr
1 strúčik chilli
2 strúčiky cesnak
1/2 čajovej lyžičky oregano
1/2 čajovej lyžičky paprika
1 ks vajce
2 polievkové lyžice múka
Kuracie prsia očistite, osušte a nakrájajte na plátky. Opražte na panvici do zlatista.
V miske zmiešajte jemne nasekaný cesnak, smotanu, oregano a nakrájané chilli.
Na každý plátok kuracieho mäsa nanesite pripravenú cesnakovú nátierku a zrolujte.
Kuracie rolády obaľte v múke, vajci a na záver v strúhanom syre. Pečte v rúre na 180°C približne 20 minút.
Podávajte kuracie prsia s cesnakovou nátierkou a pikantným syrom teplé, ideálne s prílohou z čerstvého zeleninového šalátu.
Ak máte radi silnejšiu chuť, pridajte viac chilli alebo korenia podľa vlastného vkusu. Môžete tiež pokvapkávať syrovú zmesou ešte počas pečenia pre intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
400
15g
40g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.