Špargľový quiche s uhorkou a kôprom
100g špargľa
1 polievková lyžica kôpor
1 ks uhorka
50g bryndza
2 ks vajcia
100ml smotana na šľahanie
50g slanina
1 ks cibuľa
50g syr
200g cesto na quiche
Pred ohriatím rúry na 180°C si nakrájajte špargľu na menšie kúsky, uhorku a slaninu na drobné kocky a cibuľu na jemné krúžky. Dôležité je mať ingrediencie pripravené včas a nakrájané na rovnakú veľkosť, aby sa rovnomerne upiekli. Pred krájaním si pripravte potrebné nádoby na uskladnenie jednotlivých ingrediencií. Príprava by mala trvať približne 10 - 15 minút.
Na plech s cestom na quiche rozotrite nakrájanú špargľu a bryndzu. V miske zmiešajte vajcia so smotanou na šľahanie a kôprom a túto zmes nalejte na špargľu a bryndzu. Dôležité je grilovať špargľu až do miere, kedy sa začne mierne zlatohnede farbiť, čo by malo trvať približne 5 - 7 minút. Pri výbere cesta je dôležité sledovať, aby sa krusta zlatohnedila rovnomerne a pekla sa asi 15 - 20 minút, kým nebude pekne zlatista.
Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 25 - 30 minút, kým quiche nezhnedne a cesto nevykúskuje.
Po vytiahnutí z rúry nechajte quiche krátko odpočinúť, následne ho podávajte teplý s čerstvým kôprom a syrom na vrchu.
Ak chcete tento quiche ešte viac obohatiť, môžete pridať na povrch po upečení čerstvý kôpor a kúsok smotany na šľahanie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
370
25g
18g
22g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.