Lokapetit

Zapekané zemiaky s fenikelom, mrkvou a cesnakom

10 ingredencií

50 minút

390 kcal

Popis jedla
Tento recept na zapekané zemiaky s fenikelom, mrkvou a cesnakom je skvelou voľbou pre pokročilých kuchárov. Jedlo je bohaté na chuť a vôňu zeleniny, ktorú spestríme parmezánom a smotanou. Zapekané jedlo je ideálne na obed a určite poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie

2 ks zemiaky

1 ks fenikel

1 ks mrkva

3 strúčiky cesnak

50g parmezán

100ml smetana

1 vetvička bazalka

2 polievkové lyžice olivový olej

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vložíme do vody soľou. Varíme cca 5 minút, aby zmäkli. Potom scedíme a necháme vychladnúť.

Fenikel a mrkvu nakrájame na tenké plátky. Cesnak jemne nasekáme. Olivový olej rozohrejeme na panvici a orestujeme zeleninu spolu s cesnakom dozlatista.

Na pekáč položíme vrstvu zemiakov, navrch poukladáme zeleninu. Prelijeme smotanou, posypeme nasekanou bazalkou a strúhame parmezánom. Opakujeme vrstvy a navrch môžeme pridať ešte trochu parmezánu.

Zapekáme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 - 40 minút, kým zemiaky nezhnednú a nezmäknú.

5. Dokončenie jedla a servírovanie

Po dopečení necháme jedlo krátko odstáť, aby sa zväčšila chuť. Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.

7. Tip na záver

Ak chcete pridať extra chuť, môžete do zapekaných zemiakov pridať aj kúsok slaniny alebo kúsky kuracích pŕs.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

390

Kalorií

45g

sacharidy

12g

bielkoviny

18g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.