Avokádové guacamole s tuniakom na grilovanom chlebíku
1 ks avokádo
1 plechovka tuniak
2 plátky chlieb na grilovanie
1 hrst rukola
1 polievková lyžica kapary
1 vetvička kôpor
4 ks olivy
z 1 citróna citronová šťava
1/2 čajovej lyžičky kari
Avokádo olúpte, vykoste a rozmixujte do hladkej hmoty. Pridajte citronovú šťavu, nasekaný kôpor a dochuťte kari korením podľa chuti.
Na rozohriatej panvici grilujte tuniaka zo všetkých strán asi 2 minúty. Opečený tuniak nechajte odpočívať a potom ho nakrájajte na menšie kúsky.
Plátky chleba opečte na grile do zlatista. Hotové chlebíky môžete ešte pretrieť cesnakom pre extra chuť.
Na grilované chlebíky rozotrite pripravené guacamole, pridajte grilovaný tuniak, rukolu, nakrájané olivy a kapary. Podávajte hneď.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať do guacamole jemne nasekanú cibuľu alebo chilli korenie. Taktiež môžete skúsiť použiť pikantnejší tuniak pre viac zaujímavých chute.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
482
48g
32g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.