Avokádový hummus s limetkou
200g cícer
1 ks avokádo
1 ks (šťava a strúčik) limetka
2 polievkové lyžice sesamová pasta
3 polievkové lyžice olivový olej
1 strúčik cesnak
podľa chuti korenie
podľa chuti soľ
Cícer dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
Ošúpajte avokádo, vyberte jadro a mäkké mäso avokáda pretlačte vidličkou do hladka.
V mixéri spolu zmiešajte cícer, avokádo, sesamovú pastu, olivový olej, pretlačený cesnak, šťavu z limetky, korenie a soľ. Mixujte do hladka.
Avokádový hummus s limetkou môžete podávať posypaný ľahkým korením a s čerstvým chlebom alebo palacinkami na dip.
Ak chcete doplniť ďalšie vrstvy chutí, môžete do hummusu pridať jemne nasekanú petržlenovú vňať alebo na povrchu posypať opražené tekvicové semiačka.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
453
45g
12g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.