Biele fazuľové placky s paradajkovou salsa
1 šálka (asi 250 g) biele maslové fazule
1 šálka (asi 240 g) paradajky v konzerve
1/2 šálky (asi 60 g) múka
1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky cibuľa
2 strúčiky, pretlačené cesnak
1 kus vajce
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
2 lyžice olivový olej
2 lyžice, nasekaný koriander
1 kus, rozpolený a nakrájaný avokádo (na podávanie)
1 lyžica limetková šťava
2 lyžice jogurt (na podávanie)
Na začiatku si opláchnite biele maslové fazule a dôkladne ich sceďte. V miske rozmačkajte fazule vidlicou alebo použite mixér, aby ste získali hladšiu konzistenciu. Pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, múku, vajce, soľ, čierne korenie a nasekaný koriander. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
Na panvicu nalejte olivový olej a zahrejte na strednom ohni. Zmes fazuľových placiek tvarujte na malé placky (približne 2-3 cm hrubé) a opatrne ich vložte na panvicu. Smažte 4-5 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Ak je potrebné, pridajte viac oleja.
Zatiaľ čo sa placky smažia, pripravte paradajkovú salsu. V miske zmiešajte konzervované paradajky, limetkovú šťavu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžete pridať aj nasekaný koriander pre extra chuť. Dobre premiešajte.
Keď sú placky hotové, podávajte ich teplé na tanieri. Navrch dajte paradajkovú salsu, plátky avokáda a lyžicu jogurtu. Môžete ich ozdobiť čerstvým koriandrom a limetkovou šťavou pre osviežujúci zážitok.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj chili papričky do salsy pre pikantnosť alebo nahradiť jogurt avokádovým krémom na krémovejší zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
400
40g
15g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.