Bravčová panenka so šampiňónmi a fazuľovými lužkami
200g bravčová panenka
100g fazuľové lužká
50g slanina
100ml smotana na varenie
100g šampiňóny
1 kus cibuľa
na dochutenie petržlenová vňať
Bravčovú panenku nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Slaninu nakrájajte na drobné kúsky.
Na panvici opražte cibuľu a slaninu. Pridajte fazuľové lužká a dusite pár minút. Zalejte smotanou na varenie a nechajte pomaly variť.
Na inej panvici osmahnite bravčovú panenku. Pridajte nakrájané šampiňóny a orestujte spolu. Podlejte trochou vody a nechajte podusit.
Podávajte fazuľové lužká na tanieri, položte na ne plátky bravčovej panenky so šampiňónmi. Podávajte s nasekanou petržlenovou vňaťou ako dekoráciou.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať do fazuľových lužiek aj dusenú zeleninu ako mrkvu či papriku. Alternatívne môžete použiť hlivu miesto šampiňónov pre odlišnú chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
360
15g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.