Bravčové karé s cestovinovým šalátom a sušenými hríbmi
200 g bravčové karé
100 g cestoviny
20 g sušené hríby
2 polievkové lyžice olivový olej
2 strúčiky cesnak
1/2 ks cibuľa
1 ks paprika
30 g parmezán
čerstvá, na ozdobu bazalka
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Sušené hríby namočte do teplej vody na 15-20 minút, aby zmäkli. Potom ich sceďte a nakrájajte na menšie kúsky.
Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút. Po uvarení ich sceďte a opláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujte 2-3 minúty, kým nezačnú zmäknúť. Potom pridajte nakrájanú papriku a restujte ďalších 3-4 minúty.
Bravčové karé osolte a okoreňte čiernym korením. Na inej panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a pridajte karé. Smažte 5-7 minút z každej strany, kým nie je zlatohnedé a dobre prepečené.
Do panvice so zeleninou pridajte sušené hríby a uvarené cestoviny. Premiešajte a varte na strednom ohni ďalších 3-4 minúty, aby sa všetky chute spojili. Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán a bazalku, premiešajte a dochuťte soľou a korením.
Bravčové karé nakrájajte na plátky a podávajte na tanieri vedľa cestovinového šalátu. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte teplé.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj olivy alebo cherry paradajky do šalátu. Ak chcete, aby bol šalát ešte osviežujúcejší, pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy pred podávaním.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
600
60g
45g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.