Lokapetit

Bravčové placky so zemiakovým pyré a zeleninou

12 ingredencií

45 minút

545 kcal

Popis jedla
Bravčové placky sú lahodné a šťavnaté mäso, ktoré sa skvele kombinujú so zemiakovým pyré a farebnou zeleninou. Tento recept ponúka jednoduchý a chutný obed, ktorý je ideálny pre jedného. S bohatou chuťou mletého bravčového a jemným pyré je toto jedlo perfektné na každodenné stravovanie.
Ingrediencie

400 g mleté bravčové

1 kus cibuľa

3 kusy stredné zemiaky

150 g mrazená zelenina (mrkva, hrášok)

1 kus vajce

1/2 šálky strúhanka

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie

podľa chuti grilovacie korenie

podľa potreby olej na vyprážanie

50 ml mlieko

na dochutenie maslo


Postup prípravy

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy. Vložte ich do hrnca s osolenou vodou a priveďte k varu. Varte ich 15-20 minút, kým sú mäkké. Po uvarení ich sceďte a vráťte naspäť do hrnca.

Mrazenú zeleninu dajte do hrnca s trochou vody a varte na strednom ohni približne 5-7 minút, kým sa nezohreje. Sceďte a odložte na bok.

Cibuľu nakrájajte na jemno a na panvici na strednom ohni ju osmažte na troche oleja, kým nebude zlatistá, približne 5-7 minút. Potom ju pridajte k mletému bravčovému.

V miske zmiešajte mleté bravčové, osmaženú cibuľu, vajce, strúhanku, soľ, korenie a grilovacie korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Z mäsovej zmesi formujte placky. Malé placky majú tendenciu byť chrumkavejšie, takže si dajte pozor na veľkosť.

Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Placky vyprážajte asi 4-5 minút z každej strany, kým nebudú zlatisté a prepečené. Potom ich preložte na papierovú utierku, aby sa odsali prebytočný olej.

Zemiaky rozpučte a pridajte mlieko a maslo podľa chuti. Dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.

Na tanier servírujte zemiakové pyré, vedľa položte chrumkavé bravčové placky a na vrch pridajte varenú zeleninu. Môžete dochutiť bylinkami podľa chuti.

9. Dokončenie jedla a servírovanie

Jedlo môžete zakryť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo kôpor, pre extra chuť. Servírujte horúce a vychutnajte si toto chutné jedlo s rodinou alebo priateľmi.

11. Tip na záver

Na vylepšenie receptu môžete pridať bylinky ako petržlen alebo kôpor do zemiakového pyré pre zvýraznenie chuti. Ak preferujete pikantnejšie jedlá, môžete do mletého mäsa pridať trochu chilli prášku alebo pálivého korenia.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

545

Kalorií

45g

sacharidy

35g

bielkoviny

25g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Inteligentné nakupovanie s AI

Objavte jednoduchý spôsob, ako si naplánovať jedálniček, vytvoriť prispôsobené nákupné zoznamy a dodržať svoj rozpočet – všetko na pár klikov.