Bravčové placky so zemiakovým pyré a zeleninou
400 g mleté bravčové
1 kus cibuľa
3 kusy stredné zemiaky
150 g mrazená zelenina (mrkva, hrášok)
1 kus vajce
1/2 šálky strúhanka
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
podľa chuti grilovacie korenie
podľa potreby olej na vyprážanie
50 ml mlieko
na dochutenie maslo
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy. Vložte ich do hrnca s osolenou vodou a priveďte k varu. Varte ich 15-20 minút, kým sú mäkké. Po uvarení ich sceďte a vráťte naspäť do hrnca.
Mrazenú zeleninu dajte do hrnca s trochou vody a varte na strednom ohni približne 5-7 minút, kým sa nezohreje. Sceďte a odložte na bok.
Cibuľu nakrájajte na jemno a na panvici na strednom ohni ju osmažte na troche oleja, kým nebude zlatistá, približne 5-7 minút. Potom ju pridajte k mletému bravčovému.
V miske zmiešajte mleté bravčové, osmaženú cibuľu, vajce, strúhanku, soľ, korenie a grilovacie korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Z mäsovej zmesi formujte placky. Malé placky majú tendenciu byť chrumkavejšie, takže si dajte pozor na veľkosť.
Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Placky vyprážajte asi 4-5 minút z každej strany, kým nebudú zlatisté a prepečené. Potom ich preložte na papierovú utierku, aby sa odsali prebytočný olej.
Zemiaky rozpučte a pridajte mlieko a maslo podľa chuti. Dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
Na tanier servírujte zemiakové pyré, vedľa položte chrumkavé bravčové placky a na vrch pridajte varenú zeleninu. Môžete dochutiť bylinkami podľa chuti.
Jedlo môžete zakryť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo kôpor, pre extra chuť. Servírujte horúce a vychutnajte si toto chutné jedlo s rodinou alebo priateľmi.
Na vylepšenie receptu môžete pridať bylinky ako petržlen alebo kôpor do zemiakového pyré pre zvýraznenie chuti. Ak preferujete pikantnejšie jedlá, môžete do mletého mäsa pridať trochu chilli prášku alebo pálivého korenia.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
545
45g
35g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.