Brokolica Carbonara
200g brokolica
100g cestovina
1 ks zemiaky
2 ks paradajky
50g syr
50g anglická slanina
50ml smotana
1 ks pór
Brokolicu nakrájame na menšie ružičky. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame na malé kocky. Syr nastrúhame. Pór nasekáme na kolieska.
V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestovinu podľa návodu na obale. Odstavíme a scedíme.
Na panvici opečieme anglickú slaninu. Pridáme zemiaky a brokolicu a dusíme do zmäknutia. Pridáme paradajky a orestujeme. Nakoniec pridáme pór a premiešame.
Do zeleninového základu pridáme smotanu a necháme povariť.
Pridáme uvařenú cestovinu do zeleninového základu, premiešame a necháme krátko povariť. Na záver posypeme syrom a servírujeme teplé.
Brokolica Carbonara je najlepšie podávaná teplá. Podávajte ju na hlbokom tanieri a môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňatou. Dobrú chuť!
Pre extra šľahačkovú chuť môžete do hotového jedla pridať trochu čerstvej nasekané petržlenovej vňate. Alternatívne môžete použiť iné druhy syra ako parmezán alebo gruyère.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
427
55g
18g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.