Cestoviny s mletým bravčovým a paradajkovou omáčkou
200 g mleté bravčové
100 g mozzarella
100 g cestoviny
2 kusy paradajky
2 polievkové lyžice olivový olej
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
400 g konzervované paradajky
1 kus chili
čerstvá, na ozdobu bazalka
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
30 g parmezán
50 g zelené olivy
Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Paradajky umyte a nakrájajte na malé kocky. Chili nakrájajte na jemno. Mozzarellu a parmezán nastrúhajte.
V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Pridajte cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút. Po uvarení ich sceďte a nechajte bokom.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte ich asi 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte mleté bravčové a opražte ho, kým nezhnedne, približne 5-7 minút.
Do panvice pridajte nakrájané čerstvé paradajky, konzervované paradajky a chili. Ochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 10 minút, aby sa chute spojili.
Keď je omáčka hotová, pridajte k nej uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Na tanier naservírujte porciu cestovín s omáčkou, posypte nastrúhanou mozzarellou a parmezánom. Ozdobte čerstvou bazalkou a zelenými olivami.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať do omáčky červené víno, ktoré dodá jedlu hĺbku. Rovnako môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra, ako je feta alebo ricotta, pre zaujímavé variácie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
600
70g
35g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.