Cestoviny so špenátom a hubami v smotanovej omáčke
100 g cestoviny
100 g čerstvý špenát
100 g huby (napr. žampiony)
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
100 ml smotana na varenie
2 polievkové lyžice olivový olej
30 g parmezán
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Do vriacej vody vložte cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale (zvyčajne 8-10 minút), kým nie sú al dente. Po uvarení cestoviny sceďte a odložte na bok.
Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 2-3 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte nakrájané huby a restujte ďalších 5 minút, kým sa huby nezhnednú a nezmäknú.
Pridajte nasekaný cesnak k restovanej cibuľke a hubám a restujte ďalšiu minútu, kým cesnak nezačne voňať. Následne pridajte čerstvý špenát a varte, kým nezvädne, približne 2-3 minúty.
Do panvice pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Nechajte omáčku variť na nízkom ohni asi 5 minút, aby sa zohrela a spojila s ostatnými ingredienciami. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
Do panvice so smotanovou omáčkou pridajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa všetky cestoviny obalili omáčkou. Nechajte variť ešte 1-2 minúty, aby sa všetko spojilo.
Podávajte cestoviny na tanieri a posypte nastrúhaným parmezánom. Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo bazalka. Toto jedlo je najlepšie podávať teplé, s extra parmezánom na vrchu.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj sušené paradajky alebo orechy, ktoré dodajú jedlu zaujímavú chuťovú variabilitu. Ak chcete, môžete tiež použiť iné druhy syra, ako je feta alebo mozzarella, pre odlišný chuťový zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
520
70g
15g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.