Cícerový hummus s pečenou mrkvou
200g cícer
1 veľká mrkva
2 polievkové lyžice semená sezámu
3 polievkové lyžice olivový olej
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice citronová šťava
1/2 čajovej lyžičky soľ
1/2 čajovej lyžičky kôpor
Očistite mrkvu a nakrájajte ju na väčšie kúsky. Vložte do pekáča, polejte olivovým olejom a posypte soľou. Pečte v rúre na 200°C asi 30 minút, kým mrkva nezmäkne.
Vo mixéri zmiešajte cícer, pečenú mrkvu, semená sezámu, olivový olej, cesnak, citronovú šťavu, soľ a kôpor. Mixujte do hladka.
Hummus podávajte posypaný ďalšími semenami sezámu a jemne poliaty olivovým olejom. Servírujte s čerstvým pečivom alebo zeleninovými palčinkami.
Ak chcete jedlo zjemniť, môžete pridať do zmesi hummusu niekoľko poliatych lyžíc gréckeho jogurtu. Taktiež môžete experimentovať s pridaním harissy pre pikantnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
390
45g
12g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.