Čokoládový nákyp s ovocím
2 kusy vajcia
200 ml mlieko
100 g čokoláda
100 g cukor
50 g maslo
100 g hladká múka
2 polievkové lyžice kakaový prášok
1 balíček vanilkový cukor
1 kus každého ovocie (jablká, hrušky)
z 1 citróna citrónová šťava
Jablká a hrušky očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Pokvapkajte citrónovou šťavou.
V miske zmiešajte vajcia, mlieko, rozpustenú čokoládu, cukor, maslo, múku, kakaový prášok a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešajte.
Vymastite formu a vysypte ju trochou múky. Vložte do formy ovocie a zalejte ho cestom.
Nákyp pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 - 40 minút, kým nebude zlatisto-hnedý.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete do nákypu pridať orechy alebo sušené ovocie podľa vašich preferencií.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
600
75g
12g
28g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.