Cuketovo-paradajkový bravčový guláš
200g mleté bravčové
2 kusy paradajky
30g parmezán
1 kus cuketa
1 kus cibuľa
2 kusy zemiaky
1 lyžička paprika
1 vetvička rozmarín
200ml hovädzí vývar
2 lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Cibuľu a cuketu nakrájajte na jemné kocky. Paradajky očistite a nakrájajte na malé kúsky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Rozmarín jemne nasekajte.
Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na strednom ohni. Keď je olej dostatočne rozohriaty (pozor, aby nebol príliš horúci a nezačal fajčiť), pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista. Potom pridajte 200g mletého bravčového mäsa a za občasného miešania orestujte mäso, kým sa úplne nezrazí a nezmení farbu na hnedú. Tento proces by mal trvať približne 8-10 minút, ale dôležité je sledovať vizuálny signál, nie iba čas. Na konci dochuťte mäso soľou, čiernym korením a 1 lyžičkou papriky podľa chuti.
Do panvice s mäsom a orestovanou cibuľou pridajte nakrájanú cuketu, paradajky a zemiaky. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte variť na strednom ohni. Dôležité je neustále miešať, aby sa ingrediencie pekne prepojili a neprichádzalo k prichytávaniu na dno panvice. Varte zeleninu s mäsom pokrytú asi 20-25 minút, ale sledujte vizuálny signál - zelenina by mala byť mäkká, ale nie rozpadnutá. Ak sa vývar príliš rýchlo redukuje, pridajte trochu viac vody, aby guláš nezahustol príliš veľmi. Po uvarení ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Podávajte guláš posypaný nastrúhaným parmezánom a čerstvým rozmarínom. Podávajte teplé a môžete ho doplniť čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Ak chcete jedlo ešte o niečo obohatiť, môžete pridať do guláša aj ďalšie zeleninu podľa vašich preferencií, ako napríklad mrkvu alebo baklažán. Taktiež môžete dochutiť jedlo čerstvým petržlenom alebo koriandrom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
375
35g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.