Cuketový zemiakový gulas s kuracím mäsom
1 ks cuketa
150 g sliepka
2 ks zemiaky
200 g kuracie mäso
200 ml paradajkový pretlak
1 ks cibuľa
1 čajová lyžička paprika
2 polievkové lyžice rascový olej
1 čajová lyžička majerán
1 čajová lyžička kmín
Cibuľu nakrájajte nadrobno, cuketu a zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky.
Na rascovom oleji opražte cibuľu dozlatista. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opražte ho zo všetkých strán. Dôležité je nechať mäso opekať sa na dostatočne vysokom ohni, aby sa vytvorila pekná zlatohnedá kôrka a vnútro mäsa ostalo šťavnaté. Opekanie cibule by malo trvať približne 5-7 minút, kým sa dozlatista nezarumelí. Kuracie mäso by malo opekať približne 7-10 minút, pričom je dôležité ho občas obracať, aby sa opekalo rovnomerne zo všetkých strán a vnútorná teplota mäsa dosiahla minimálne 75 °C, čím sa zabezpečí bezpečná konzumácia.
Do hrnca pridajte nakrájanú cuketu a zemiaky. Primiešajte paradajkový pretlak, papriku, majerán a kmín. Premiešajte a nechajte dusiť pod pokrievkou približne 30 minút. Dôležité je občas premiešať, aby sa jedlo neprichytilo k dnu hrnca. Teplotu držte na strednom ohni, aby jedlo pomaly dusilo a získalo sústredenú chuť. Po 30 minútach skontrolujte, či sú zemiaky a cuketa mäkké a dochutené. Ak áno, môžete pokračovať ďalšími krokmi receptu.
Po uvarení nechajte odstáť chvíľu, aby sa chute preliali. Podávajte teplý gulaš s čerstvým chlebom a môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ak chcete recept ešte viac obohatiť, môžete pridať do gulašu aj ďalšie zeleninu podľa vašich preferencií, ako napríklad mrkvu alebo zelenú fazuľku. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete nahradiť kuracie mäso tofu alebo šošovicovými guľkami.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
375
35g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.