Fondánový čokoládový tortový dezert
300 g fondán
100 g horká čokoláda
150 g maslo
200 g cukor
4 ks vajcia
100 g hladká múka
1 ČL vanilková esencia
2 ČL prášok do pečiva
Pred začatím varenia si všetky ingrediencie pripravte a odvážte. Horkú čokoládu a maslo si nakrájajte na malé kúsky, aby sa rýchlo roztopili.
V stredne veľkej miske nad vodným kúpeľom roztopte horkú čokoládu spolu s maslom. Miešajte, kým sa všetko úplne neroztopí a nezíska hladkú konzistenciu. Tento krok by mal trvať približne 5-7 minút.
V inej veľkej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, kým zmes nezbledne a nezískate krémovú konzistenciu. To zvyčajne trvá 4-5 minút.
Do vaječnej zmesi pridajte roztopenú čokoládu s maslom a dobre premiešajte. Potom pridajte hladkú múku, prášok do pečiva a vanilkovú esenciu. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Fondán si rozdeľte na malé kúsky a opatrne ho vmiešajte do čokoládovej zmesi. Dávajte pozor, aby sa fondán rovnomerne rozložil v ceste.
Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto nalejte do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, kým nie je povrch pevný, ale vnútro zostáva vlhké.
Po upečení nechajte tortu vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom ju opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Fondánový čokoládový tortový dezert podávajte s posypaním práškovým cukrom alebo s kúskami čokolády navrchu. Skvelou voľbou je aj podávanie s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo šľahačky, aby sa zvýraznila chuť.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať nasekané orechy alebo sušené ovocie do cesta. Takisto vyskúšajte podávať dezert s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou na ozdobenie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
542
60g
8g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.