Grilované kuracie prsia s bazalkovým pestom a zeleninovým šalátom
1 kus kuracie prsia
2 polievkové lyžice bazalkové pesto
1 hrst rukola
6 ks cherry paradajky
30g parmezán
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica balzamikový ocot
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie prsia osušte papierovou utierkou a jemne naklepejte. Osolte a okorente podľa chuti.
Kuracie prsia položte na rozohriaty gril a grilujte približne 5-7 minút z každej strany, kým nie sú dobre prepečené a získajú zlatistú farbu.
Pre prípravu bazalkového pesta zmiešajte 2 polievkové lyžice bazalkového pesta s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja v mise a dôkladne premiešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu. Tento krok nevyžaduje tepelnú úpravu, preto je potrebné venovať pozornosť správnemu zmiešaniu ingrediencií.
Rukolu umyte a osušte. Cherry paradajky rozpolte. V miske zmiešajte rukolu, cherry paradajky, nastrúhaný parmezán, balzamikový ocot, olivový olej, soľ a korenie.
Na tanieri servírujte grilované kuracie prsia s bazalkovým pestom. Ako prílohu podávajte osviežujúci zeleninový šalát. Podľa chuti môžete pokvapkať šalát ďalším balzamikovým octom a posypať parmezánom.
Ak chcete jedlo ešte viac obohatiť, môžete pridať k zeleninovému šalátu ďalšie obľúbené suroviny ako napríklad olivy, uhorky alebo papriku. Pridanie niekoľkých druhov bylín do bazalkového pesta môže tiež pridať nové chute a vône do jedla.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
386
12g
35g
22g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.