Grilované kuracie prsia s tzatzikami a quinoou
200 g kuracie prsia
100 g tzatziky
50 g quinoa
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica citrónová šťava
1 strúčik cesnak
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 polievková lyžica, nasekaný čerstvý kôpor
1/2 ks paprika
1/2 ks uhorka
Quinoa dôkladne prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili horkosť. V hrnci priveďte k varu 150 ml vody, pridajte quinoa a štipku soli. Znížte teplotu a varte na miernom ohni 15 minút, kým sa voda neabsorbuje a quinoa nebude jemná. Potom ju odstavte a nechajte 5 minút odstáť.
Kuracie prsia osolte a okoreňte čiernym korením. V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu a pretlačený cesnak. Marinujte kuracie prsia v tejto zmesi aspoň 10 minút, aby sa chutě prepojili.
Rozohrejte grilovaciu panvicu na stredne vysokú teplotu. Grilujte marinované kuracie prsia po 6-7 minútach z každej strany, až kým nie sú prepečené a zlatohnedé. Skontrolujte, či je vnútorná teplota kuracieho mäsa minimálne 75°C.
Papriky a uhorky nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Môžete ich podávať čerstvé alebo ich krátko opražiť na panvici s trochou olivového oleja, aby ste zvýraznili ich chuť.
Na tanier naservírujte porciu quinoe, na ňu položte grilované kuracie prsia a vedľa pridajte tzatziky. Ozdobte čerstvým kôprom a nakrájanou zeleninou. Podávajte teplé, ideálne s plátkom citrónu na osvieženie chuti.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať ďalšie bylinky ako mätu do tzatzikov alebo použiť iné druhy zeleniny ako cherry paradajky a avokádo. Taktiež môžete grilovať kuracie prsia na panvici s grilovacími ryhami pre intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
475
40g
45g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.