Grilovaný losos s dusenou špargľou a citrónovo-kaparovým pestom
1 file losos
100g špargľa
1 ks citrón
1 polievková lyžica kapary
1 polievková lyžica nasekaný čerstvý petržlen
1 polievková lyžica nasekaná čerstvá bazalka
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierny korenie
Losos file osušte kuchynským papierom a osolte a okorente podľa chuti. Na grilovej panvici ho opečte z oboch strán do zlatista, približne 4-5 minút z každej strany.
Špargľu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a pridajte špargľu. Dusíme ju pod pokrievkou približne 5-7 minút, kým nebude mäkká.
V mixéri zmiešajte nasekaný petržlen, bazalku, kapary, šťavu z citróna, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ a korenie. Mixujte až kým nevznikne hladká pasta.
Na tanieri rozložte grilovaný losos vedľa dusenej špargle a polejte ho čerstvo pripraveným citrónovo-kaparovým pestom. Podávajte ešte teplé. Dobrú chuť!
Ak chcete pridať viac chuti a šťavnatosti, môžete do pesta pridať aj trochu nasekaných olív. Alternatívne môžete lososa nahradiť iným druhom ryby podľa vašich preferencií.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
295
10g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.