Grilovaný losos s pečenými zemiakmi a mozzarellou
1 filet (200g) losos
2 ks strednej veľkosti pečené zemiaky
2 plátky mozzarella
1 polievková lyžica nasekaného kôpor
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
2 polievkové lyžice olivový olej
Losos osolíme a okoreníme podľa chuti. Na grilovacej panvici ho opečieme z oboch strán dozlatista, približne 3-4 minúty na každej strane.
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kusy a vložíme do predhriatej rúry na 200°C. Pečieme približne 20 - 25 minút, kým nebudú zemiaky mäkké.
Grilovaný losos podávame s pečenými zemiakmi a plátkami mozzarelly. Posypeme nasekaným kôprom a podávame ešte teplé.
Ak chcete pridať viac arómy, môžete lososa pred grilovaním marinovať v zmesi olivového oleja, čerstvého kôporu a citrónovej šťavy.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
440
35g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.