Grilovaný losos so rozmarínovými zemiakmi a zeleninovým šalátom
4 kusy filety lososa
800 g mladé zemiaky
2 lyžice olivový olej
podľa chuti čerstvý rozmarín
1 kus uhorka
2 kusy paradajky
100 g rukola
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Mladé zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na polovice. V hrnci priveďte k varu osolenú vodu a varte zemiaky asi 15 minút, alebo kým nie sú mäkké. Potom ich sceďte.
V miske zmiešajte uvarené zemiaky s olivovým olejom, nasekaným čerstvým rozmarínom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte, aby sa všetky zemiaky rovnomerne ochutili.
Predhrejte rúru na 200 °C. Ochutené zemiaky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich 20 minút, alebo kým nie sú chrumkavé a zlatisté.
Medzitým si pripravte lososa. Filety dôkladne osušte papierovou utierkou a z oboch strán ich osolte a okoreňte. Na grilovacej panvici na strednom ohni rozohrejte trošku olivového oleja a grilujte lososa 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie je vnútro mäsité a nie je transparentné.
Uhorku a paradajky umyte a nakrájajte na kocky. V miske zmiešajte uhorku, paradajky a rukolu. Môžete pridať aj trochu olivového oleja a balzamikového octu na dochutenie.
Na tanier najprv položte porciu pečených rozmarínových zemiakov, následne na ne položte grilovaný losos a vedľa neho servírujte čerstvý zeleninový šalát. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami a podávať s citrónom na dochutenie.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať citrónovú šťavu alebo balzamikový ocot do zeleninového šalátu. Ak nemáte lososa, môžete použiť aj iné ryby ako tuniaka alebo pstruha.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
650
45g
50g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.