Hovädzie lasagne so zemiakmi a zeleninou
200g mleté hovädzie
2 kusy zemiaky
1 kus mrkva
1 kus zeler
3 kusy paradajky
8 plátok lasagne plátky
200ml mlieko
100g hríby
50g parmezán
1 polievková lyžica bazalka
1 čajová lyžička oregano
2 polievkové lyžice maslo
Očistite a nakrájajte mrkvu, zeler a paradajky na malé kocky. Hovädzie mäso osolte a opečte na panvici dozlatista.
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na tenké plátky a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode do mäkka, približne 10 minút.
Na prípravu omáčky si najprv rozpustite maslo na panvici. Potom pridajte nakrájané hríby a nechajte ich orestovať, kým nezmäknú. Následne pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, paradajky) a restujte ich, kým nezmäknú. Postupne prilievajte mlieko, aby sa vytvorila krémová omáčka. Pridajte bazalku a oregano pre dochutenie. Nechajte omáčku krátko povariť, aby sa chute prepojili a omáčka sa zahustila. Tento krok by mal trvať približne 15-20 minút na strednom ohni.
Do pekáča postupne vrstvite lasagne plátky, mäso, zemiaky, omáčku a na vrch posypte nastrúhaným parmezánom. Opakujte, kým nedáte všetky ingrediencie.
Lasagne pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
Pred podávaním nechajte lasagne odstáť pár minút, aby sa ingrediencie spojili. Podávajte teplé a ozdobte čerstvým bazalkovým listom. Dobrú chuť!
Ak chcete zjemniť chuť jedla, môžete pridať do omáčky trochu smotany. Ďalšou možnosťou je pridať do vrstiev lasagne aj špenát pre bohatší zeleninový obsah.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
482
45g
35g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.