Lokapetit

Hovädzie mäso v červenom víne s hriankami

9 ingredencií

45 minút

276 kcal

Popis jedla
Hovädzie mäso v červenom víne s hriankami je lahodné jedlo vhodné na obed. Mäso sa dusí v chutnom červenom víne spolu s cibuľou a korením, čo dodá jedlu bohatú chuť. Na konci sa podáva s chrumkavými hriankami.
Ingrediencie

200g hovädzie mäso

1 ks cibuľa

150ml červené víno

4 ks hrianky

50ml mlieko

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie

1 lyžička cukor

1 lyžica maslo


Postup prípravy

Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky.

Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte do zlatista. Pridajte kúsky hovädzieho mäsa a orestujte zo všetkých strán.

K mäsu pridajte červené víno a nechajte dusiť do zmäknutia mäsa. Dochutite soľou, korením a pridajte cukor podľa chuti.

Hrianky opečte do zlatista na suchej panvici. Potom ich môžete potrieť maslom a ľahko posypať soľou.

5. Dokončenie jedla a servírovanie

Hovädzie mäso v červenom víne podávajte s chrumkavými hriankami. Podľa chuti môžete ozdobiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

7. Tip na záver

Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať do jedla aj sušené bylinky ako tymián alebo rozmarín. Na dochutenie môžete pridať na tanieri čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

276

Kalorií

18g

sacharidy

24g

bielkoviny

12g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.