Hovädzie mäso v červenom víne s hriankami
200g hovädzie mäso
1 ks cibuľa
150ml červené víno
4 ks hrianky
50ml mlieko
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
1 lyžička cukor
1 lyžica maslo
Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky.
Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte do zlatista. Pridajte kúsky hovädzieho mäsa a orestujte zo všetkých strán.
K mäsu pridajte červené víno a nechajte dusiť do zmäknutia mäsa. Dochutite soľou, korením a pridajte cukor podľa chuti.
Hrianky opečte do zlatista na suchej panvici. Potom ich môžete potrieť maslom a ľahko posypať soľou.
Hovädzie mäso v červenom víne podávajte s chrumkavými hriankami. Podľa chuti môžete ozdobiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať do jedla aj sušené bylinky ako tymián alebo rozmarín. Na dochutenie môžete pridať na tanieri čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
276
18g
24g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.