Hruškový crumble s karamelovou polevou
2 ks hrušky
80g karamel
100g hladká múka
60g ovocný cukor
80g maslo
40g škoricový cukor
1 lyžica citrónová šťava
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
Hrušky očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Vložte ich do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou.
V miske zmiešajte hladkú múku, ovocný cukor, škoricový cukor a vanilkový extrakt. Pridajte na kocky nakrájané maslo a zatierajte ho do suchých ingrediencií, kým nevznikne drobivá zmes.
Do pekáča vložte pripravené hrušky a na ne rozložte pripravený crumble. Pečte v rúre vyhriatej na 180°C po dobu 25-30 minút, kým crumble nezískava zlatistú farbu.
Na panvici rozpustite karamel a za stáleho miešania nechajte povariť a zhustnúť. Potom jemne polejte hotový crumble karamelovou polevou.
Hruškový crumble s karamelovou polevou je najlepší podávaný teplý s gurmánskym vanilkovým ľadom. Ozdobte čerstvými kúskami hrušky a polejte zostávajúcou karamelovou polevou.
Ak chcete recept ešte viac oživiť, môžete pridať do crumblu ořechy ako napríklad lieskové orechy alebo mandľové lupienky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
461
65g
3g
21g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.