Hruškový crumble s karamelovými drobenkami
2 ks hrušky
100 g karamel
50 g ovsené vločky
2 polievkové lyžice hnedý cukor
50 g máslo
2 polievkové lyžice cukor
3 polievkové lyžice múka
1/2 čajovej lyžičky škorica
Ošúpajte hrušky, odstráňte im jadierka a nakrájajte na menšie kocky. Vločky zmiešajte s hnedým cukrom a škoricou a dôkladne premiešajte s hruškami.
Rozpustite karamel a nechajte trochu vychladnúť. Do misky zmiešajte ovsené vločky, múku, cukor a nakrájané kocky studeného masla. Ručne premiešajte, kým nevytvoríte hrubú drobenku.
Na dno pekáča rozotrite prípravu s hruškami a navrch rozotrite karamelovú drobenku. Pečte v predhriatej rúre na 180°C po dobu 30-35 minút, kým drobenka nezhnedne.
Hotový hruškový crumble nechajte trochu vychladnúť a podávajte teplý s gurmánskym vanilkovým ľadom. Ozdobte čerstvými plátkami hrušky a mätou.
Tip: Skúste pridať do crumble zmesi jemne nasekané orechy pre extra chuť a krupavosť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
65g
5g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.