Hummus z pečených červených paprík
240g (odcedený a opláchnutý) cícer
2 veľké kusy pečené červené papriky
3 polievkové lyžice olivový olej
2 strúčiky cesnak
z 1 citróna citronová šťava
2 polievkové lyžice tahini pasta
podľa chuti soľ
čerstvo mleté, podľa chuti čierne korenie
Papriky opláchnite, osušte a nakrájajte na polovice. Položte ich na plech na papier na pečenie s vnútornou stranou nahor. Pečte v predhriatej rúre na 200°C po dobu približne 25-30 minút, kým sa pokožka paprík zatiahne a zčierni. Potom nechajte papriky vychladnúť a ošúpte ich.
V mixéri zmiešajte opečené červené papriky, cícer, olivový olej, cesnak, citronovú šťavu, tahini pastu, soľ a čierne korenie. Mixujte až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu vody.
Hummus z pečených červených paprík môžete podávať ako prílohu so čerstvým zeleninovým palicami, grilovaným chlebom alebo ako dip so sušenými plátkami pita chleba. Posypte olivovým olejom a čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pre extra korenistú chuť môžete do hummusu pridať mletú koriandrovú alebo kumínovú arómu. Ak preferujete pikantnejšiu verziu, pridajte trochu drveného čili k červeným paprikám pred pečením.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
505
55g
15g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.