Jablkovo-hroznový smoothie s celerom
2 stonky stonkový zeler
150 g hrozno
1 kus jablko
100 g biely jogurt
1 polievková lyžica med
1 čajová lyžička citrónová šťava
štipka škorica
100 g ľad
na ozdobu mätové listy
Najprv umyte všetky ingrediencie. Hrozno dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Jablko nakrájajte na štvrtiny a odstráňte jadro. Stonky zeleru umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
Do mixéra vložte nakrájané jablko, hrozno, kúsky celeru, biely jogurt, med, citrónovú šťavu a štipku škorice. Pridajte aj ľad. Mixujte na vysokých otáčkach približne 1-2 minúty, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
Po zmixovaní ochutnajte smoothie a podľa potreby pridajte viac medu alebo citrónovej šťavy na zvýraznenie chuti. Ak je smoothie príliš husté, môžete pridať trochu vody alebo mlieka.
Smoothie nalejte do pohára a ozdobte mätovými listami. Môžete tiež posypať trochou škorice navrch pre extra chuť.
Smoothie podávajte okamžite, aby ste si vychutnali jeho čerstvú chuť a textúru. Môže byť skvelou voľbou na raňajky alebo ako osviežujúci nápoj počas dňa.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať špenát alebo kel, čím zvýšite obsah vlákniny a živín. Ak preferujete sladší smoothie, skúste pridať banán alebo viac medu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
202
40g
6g
2g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.