Jablkovo-mandľová ovsená kaša s karamelizovaným ananasom a vlašskými orechami
1 šálka ovsené vločky
1 ks jablko
2 polievkové lyžice mandle
pár plátkov ananas
1/2 šálky kokosové mlieko
1 polievková lyžica mäkké maslo
1 polievková lyžica med
1 polievková lyžica vlašské orechy
Ananas nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte med. Pridajte nakrájaný ananas a vlašské orechy. Opražte dozlatista, asi 5-7 minút. Nechajte odpočívať a pripravte si ďalšie ingrediencie.
Jablká olúpte a nasekajte na malé kocky. V hrnci zohrejte kokosové mlieko a pridajte ovsené vločky, nakrájané jablko a mandle. Za stáleho miešania povarte do zahustenia, približne 5 minút.
Nalejte ovsenú kašu do misky a navrch poukladajte karamelizovaný ananas s vlašskými orechmi. Podávajte teplé a užite si exotické chute tohto jedla.
Ak chcete pridať extra sladkosť, skúste pridať do kaše trochu javorového sirupu alebo kokosového cukru. Na zvýraznenie exotického charakteru jedla môžete do kaše pridať aj trochu čerstvého citrónového alebo limetkového šťavy.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
460
57g
13g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.