Lokapetit

Jablkový tvarohový koláč s kyslou smotanou

8 ingredencií

60 minút

363 kcal

Popis jedla
Jablkový tvarohový koláč s kyslou smotanou je lahodný dezert, ktorý spája chuť jabĺk s krémovosťou tvarohu a štipkou škorice v krhkom cesto. Ideálny dezert na sladkú chuť.
Ingrediencie

200g tvaroh

1 ks jablko

100g kyslá smotana

150g múka

1 ks vajce

100g cukor

50g maslo

podľa chuti škorica


Postup prípravy

V miske zmiešajte múku, maslo, vajce a 1 polievkovú lyžicu cukru. Vypracujte cesto, zabalte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.

Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky. V miske zmiešajte tvaroh s kyslou smotanou, jablkami, cukrom a škoricou.

Rozvaľkajte cesto a vyložte ho do formy na pečenie. Nalejte naň náplň a zvyšný cukor. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30 - 35 minút.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Po vychladnutí koláča ho môžete podávať posypaný práškovým cukrom. Ideálne je podávať ho ešte teplý s čerstvo šľahanou smotanou na vrchu.

6. Tip na záver

Na zvýraznenie chute môžete do cesta pridať aj trochu citrónovej kôry alebo čerstvého citrónového šťavy.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

363

Kalorií

45g

sacharidy

12g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Inteligentné nakupovanie s AI

Objavte jednoduchý spôsob, ako si naplánovať jedálniček, vytvoriť prispôsobené nákupné zoznamy a dodržať svoj rozpočet – všetko na pár klikov.