Jahodový kurací dezert s čokoládou
0 g kuracie mäso
100 g jahody
30 g čokoládové lupienky
1 lyžička vanilkový extrakt
1 lyžica kakao
2 lyžice med
1 lyžica kokosový olej
na ozdobenie mäta
Jahody umyte, očistite a nakrájajte na kocky. V hrnci zohrejte jahody spolu s medom a varite na miernom ohni 10 minút. Potom nechajte omáčku vychladnúť.
V miske zmiešajte čokoládové lupienky s kokosovým olejom a kakao. Rozpustite zmes nad parou a premiešajte do hladka.
Na tanier nalejte jahodovú omáčku, položte na ňu kúsky kuracieho mäsa a polejte čokoládovou omáčkou. Ozdobte mätou a podávajte ihneď.
Pre extra chuť môžete do dezertu pridať nasekané orechy alebo mandľovú masť. Alternatívne môžete dezert posypať strúhanou kokosovou múčkou.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
230
30g
5g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.