Lokapetit

Jahodový kurací dezert s čokoládou

8 ingredencií

50 minút

230 kcal

Popis jedla
Jahodový kurací dezert s čokoládou je lahodná vegánska pochúťka, ktorá spája sladkosť jahôd s čokoládovou chuťou. Tento dezert je bohatý na prírodné ingrediencie a ideálny pre milovníkov sladkostí.
Ingrediencie

0 g kuracie mäso

100 g jahody

30 g čokoládové lupienky

1 lyžička vanilkový extrakt

1 lyžica kakao

2 lyžice med

1 lyžica kokosový olej

na ozdobenie mäta


Postup prípravy

Jahody umyte, očistite a nakrájajte na kocky. V hrnci zohrejte jahody spolu s medom a varite na miernom ohni 10 minút. Potom nechajte omáčku vychladnúť.

V miske zmiešajte čokoládové lupienky s kokosovým olejom a kakao. Rozpustite zmes nad parou a premiešajte do hladka.

3. Dokončenie dezertu

Na tanier nalejte jahodovú omáčku, položte na ňu kúsky kuracieho mäsa a polejte čokoládovou omáčkou. Ozdobte mätou a podávajte ihneď.

5. Tip na záver

Pre extra chuť môžete do dezertu pridať nasekané orechy alebo mandľovú masť. Alternatívne môžete dezert posypať strúhanou kokosovou múčkou.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

230

Kalorií

30g

sacharidy

5g

bielkoviny

10g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.