Japonský kura s ryžou a zeleninou
2 lyžice rice vinegar
2 lyžice soy oil
1 kus chicken breast
1 šálka rice
1 šálka (mrkva, cukina, brokolica) vegetables
3 lyžice soy sauce
1 čajová lyžička (nasekaný) ginger
2 strúčiky (nasekané) garlic
1 kus (nasekaná) onion
1 kus (nakrájaná) bell pepper
Kuračie prsia nakrájajte na kocky. Zeleninu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a papriku nakrájajte na malé kúsky. Cesnak a zázvor nasekajte.
V miske zmiešajte rice vinegar, soy oil, soy sauce, nasekaný cesnak a zázvor. Dôkladne premiešajte a nechajte odstáť.
Ryžu prepláchnite vodou a uvaríte podľa návodu na obale. Nechajte odstáť.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte kuračie kúsky dozlatista. Pridajte nasekanú cibuľu a papriku, orestujte do zmäknutia.
Zalejte kuračie mäso pripravenou omáčkou a nechajte povariť. Servírujte s uvarenou ryžou a zeleninou.
Podávajte teplé a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Jedlo je pripravené na konzumáciu.
Ak chcete pridať extra chuť, môžete do jedla pridať mierne pikantnú omáčku Sriracha. Taktiež môžete pridať ďalšie sezónne zeleniny podľa vašej chuti.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.