Jemná bravčová panenka s fenikelom a citrusovým šalátom
200g bravčová panenka
1 ks fenikel
1 ks pomaranč
1 ks grepy
1 hrst rukola
1 ks červená cibuľa
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica med
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Bravčovú panenku osušte kuchynským papierom a nakrájajte na plátky. Posypte soľou a čiernym korením, nechajte odpočívať aspoň 10 minút.
Pomaranč a grep ošúpte a nakrájajte na plátky. Fenikel a červenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky. V miske zmiešajte rukolu, pomaranč, grep, fenikel a cibuľu. Dochutite olivovým olejom, medom, soľou a korením.
Na rozohriatej panvici opečte plátky bravčovej panenky z oboch strán dozlatista, cca 3-4 minúty z každej strany.
Na tanieri servírujte opečenú bravčovú panenku vedľa osviežujúceho citrusového šalátu. Podávajte ešte teplé.
Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať do citrusového šalátu aj čerstvú mätu alebo horčicovú omáčku. Pre viac syrovosti môžete bravčovú panenku pred pečením na chvíľu marinovať v zmesi olivového oleja, medu, soľ a čierneho korenia.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
40g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.