Lokapetit

Jemná bravčová panenka s fenikelom a citrusovým šalátom

10 ingredencií

40 minút

395 kcal

Popis jedla
Jemná bravčová panenka s fenikelom a citrusovým šalátom je lahodné jedlo, kde sa kombinuje šťavnaté bravčové mäso s osviežujúcim citrusovým šalátom. Táto lahôdka je perfektná pre jedálenské chvíle plné chuťových kontrastov.
Ingrediencie

200g bravčová panenka

1 ks fenikel

1 ks pomaranč

1 ks grepy

1 hrst rukola

1 ks červená cibuľa

2 polievkové lyžice olivový olej

1 polievková lyžica med

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

Bravčovú panenku osušte kuchynským papierom a nakrájajte na plátky. Posypte soľou a čiernym korením, nechajte odpočívať aspoň 10 minút.

Pomaranč a grep ošúpte a nakrájajte na plátky. Fenikel a červenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky. V miske zmiešajte rukolu, pomaranč, grep, fenikel a cibuľu. Dochutite olivovým olejom, medom, soľou a korením.

Na rozohriatej panvici opečte plátky bravčovej panenky z oboch strán dozlatista, cca 3-4 minúty z každej strany.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Na tanieri servírujte opečenú bravčovú panenku vedľa osviežujúceho citrusového šalátu. Podávajte ešte teplé.

6. Tip na záver

Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať do citrusového šalátu aj čerstvú mätu alebo horčicovú omáčku. Pre viac syrovosti môžete bravčovú panenku pred pečením na chvíľu marinovať v zmesi olivového oleja, medu, soľ a čierneho korenia.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

395

Kalorií

40g

sacharidy

25g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.