Jemné kačacie prsia s fenikelom a citrusovou omáčkou
2 kusy kačacie prsia
1 ks fenikel
1/2 šálka pomarančová šťava
1/4 šálky citronová šťava
2 polievkové lyžice med
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
2 polievkové lyžice olivový olej
Kačacie pŕsia osušte kuchynským papierom a natriete soľou a korením. Rozohrejte panvicu s olivovým olejom na strednom ohni.
Kačacie pŕsia opečte na panvici asi 4-5 minút z každej strany, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezjemnejú.
Fenikel nakrájajte na tenké plátky. V miske zmiešajte pomarančovú a citrónovú šťavu, med, soľ a korenie.
Do panvice s kačacími pŕsiami pridajte nakrájaný fenikel a omáčku. Pridajte trochu vody a nechajte dusiť asi 5-7 minút, kým fenikel zmäkne.
Podávajte jemné kačacie prsia s fenikelom a citrusovou omáčkou teplé. Doprajte si jedinečnú chuťovú exploziu a lahodné spojenie kačacích pŕs s osviežujúcou omáčkou.
Pre ešte bohatšiu chuť môžete do omáčky pridať trochu nastrúhanej citrónovej kôry alebo dochutiť štipkou kardamónu. Podávajte s pečenými zemiakovými plackami a šalátom z čerstvej zeleniny.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
25g
40g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.