Lokapetit

Kačacie prsia plnené šampiňónmi a syrom s restovanou zeleninou

12 ingredencií

50 minút

550 kcal

Popis jedla
Tento recept na kačacie prsia plnené šampiňónmi a syrom je dokonalou voľbou na obed, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Kačacie prsia sú šťavnaté a chutné, zatiaľ čo plnka zo šampiňónov a mozzarelly dodáva jedlu extra krémovosť. Restovaná zelenina s cesnakom a petržlenom dopĺňa celý pokrm o potrebné vitamíny a chute.
Ingrediencie

1 ks kačacie prsia

100 g šampiňóny

1 ks vajcia

50 g mozzarella

1 ks paprika

1 ks mrkva

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

2 polievkové lyžice olivový olej

1 polievková lyžica, nasekaný petržlen

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie


Postup prípravy

Na panvici na strednom ohni zahrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte 2-3 minúty, kým nezmäknú. Pridajte nakrájané šampiňóny a restujte ďalších 5-7 minút, kým sa vyparí prebytočná voda.

Do plnky pridajte nakrájanú mozzarellu, vajce, soľ, korenie a nasekanú petržlen. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Kačacie prsia umyte a osušte. S ostrým nožom vykrojte do každého prsa otvor na plnenie. Naplňte každé prso pripravenou plnkou.

Na panvici rozohrejte zvyšnú 1 polievkovú lyžicu olivového oleja na strednom ohni. Kačacie prsia opražte s kožou nadol 6-8 minút, kým nie sú zlatohnedé. Potom ich otočte a pražte ďalších 4-5 minút.

Predhrejte rúru na 180 °C. Kačacie prsia preneste do pekáča a pečte v rúre 15-20 minút, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 75 °C.

Zatiaľ čo sa kačacie prsia pečú, nakrájajte papriku a mrkvu na tenké plátky. Na panvici s troškou olivového oleja restujte zeleninu na strednom ohni 5-7 minút, pridajte soľ, korenie a premiešajte.

7. Dokončenie jedla a servírovanie

Kačacie prsia po upečení nechajte 5 minút odpočinúť, aby sa šťavy usadili. Nakrájajte ich na plátky a podávajte s restovanou zeleninou. Môžete ozdobiť čerstvým petržlenom pre väčšiu chuť a farbu.

9. Tip na záver

Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj iné druhy syra, ako napríklad feta alebo gouda, ktoré dodajú jedlu zaujímavú chuť. Variantou môže byť aj pridanie byliniek ako tymián alebo rozmarín do plnky pre aromatickejší zážitok.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

550

Kalorií

25g

sacharidy

45g

bielkoviny

30g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.