Kačacie prsia plnené šampiňónmi a syrom s restovanou zeleninou
1 ks kačacie prsia
100 g šampiňóny
1 ks vajcia
50 g mozzarella
1 ks paprika
1 ks mrkva
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica, nasekaný petržlen
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Na panvici na strednom ohni zahrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte 2-3 minúty, kým nezmäknú. Pridajte nakrájané šampiňóny a restujte ďalších 5-7 minút, kým sa vyparí prebytočná voda.
Do plnky pridajte nakrájanú mozzarellu, vajce, soľ, korenie a nasekanú petržlen. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Kačacie prsia umyte a osušte. S ostrým nožom vykrojte do každého prsa otvor na plnenie. Naplňte každé prso pripravenou plnkou.
Na panvici rozohrejte zvyšnú 1 polievkovú lyžicu olivového oleja na strednom ohni. Kačacie prsia opražte s kožou nadol 6-8 minút, kým nie sú zlatohnedé. Potom ich otočte a pražte ďalších 4-5 minút.
Predhrejte rúru na 180 °C. Kačacie prsia preneste do pekáča a pečte v rúre 15-20 minút, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 75 °C.
Zatiaľ čo sa kačacie prsia pečú, nakrájajte papriku a mrkvu na tenké plátky. Na panvici s troškou olivového oleja restujte zeleninu na strednom ohni 5-7 minút, pridajte soľ, korenie a premiešajte.
Kačacie prsia po upečení nechajte 5 minút odpočinúť, aby sa šťavy usadili. Nakrájajte ich na plátky a podávajte s restovanou zeleninou. Môžete ozdobiť čerstvým petržlenom pre väčšiu chuť a farbu.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj iné druhy syra, ako napríklad feta alebo gouda, ktoré dodajú jedlu zaujímavú chuť. Variantou môže byť aj pridanie byliniek ako tymián alebo rozmarín do plnky pre aromatickejší zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
550
25g
45g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.