Kalerábový šalát s mrkvou a jablkom
50 g stonkový zeler
100 g mrkva
150 g kaleráb
1 ks jablko
30 g vlašské orechy
100 g jogurt
1 lyžica med
1 lyžica citrónová šťava
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Očistite a umyte všetky ingrediencie. Kaleráb a mrkvu ošúpte, jablko umyte a zrežte na malé kúsky. Stonkový zeler nakrájajte na tenké plátky.
Nasekajte kaleráb, mrkvu, jablko a stonkový zeler na malé, rovnomerné kusy, aby sa všetky ingrediencie dobre skombinovali. Dajte ich do veľkej misy.
V menšej miske zmiešajte jogurt, med, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte šľahačkou alebo vidličkou, kým sa ingrediencie nespoja.
Pridajte nasekané ingrediencie do misy so zálievkou a dôkladne premiešajte, aby sa všetky kúsky obalili zálievkou.
Nasekajte vlašské orechy na menšie kusy a pridajte ich do šalátu. Opäť premiešajte, aby sa orechy rovnomerne rozložili.
Jedlo môžete podávať okamžite, alebo ho nechať vychladnúť v chladničke na 10 minút, aby sa chute spojili. Podávajte na tanieri a ozdobte niekoľkými celými vlašskými orechmi pre estetiku.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj trochu škorice alebo zázvoru. Ak preferujete vegánsku verziu, jogurt môžete nahradiť rastlinným jogurtom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
223
30g
10g
7g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.