Karé s mrkvou a petržlenom
200g karé
1 kus mrkva
1 väzok petržlen
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
2 polievkové lyžice olej
Karé nakrájajte na malé kocky. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na kolieska. Petržlen nasekajte. Cibuľu a cesnak jemno nasekajte.
Na panvici rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte dozlatista. Potom pridajte mrkvu a karé a miešajte asi 10 minút.
Osolte a okoreňte podľa chuti. Podávajte teplé s nasekaným petržlenom na vrchu. Podávajte s čerstvým chlebom alebo ryžou.
Ak chcete pridať viac farby a chuti do jedla, môžete pridať do zmesi aj kúsok červenej papriky alebo zeleného hrášku. Alternatívne môžete použiť kurčaťa namiesto karé pre odlišnú chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
172
15g
10g
8g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.