Kokosové mäsové rezance
150g mleté bravčové
2 ks vajcia
50g syr
100ml kokosové mlieko
100g rezance
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 čajová lyžička zázvor
50g bambusové výhonky
Mleté bravčové osolíme a okoreníme podľa chuti. Vajcia rozšľaháme v miske. Syr nastrúhame na jemno. Bambusové výhonky opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.
Rezance uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a opláchneme studenou vodou.
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájaný zázvor a orestujeme. Potom pridáme mleté bravčové a restujeme dozlatista. Pridáme nakrájané bambusové výhonky a orestujeme spolu.
Pridáme do mäsa rozšľahané vajcia a premiešame. Potom pridáme nastrúhaný syr a kokosové mlieko. Všetko dôkladne premiešame a necháme zohriať. Na záver pridáme uvarené rezance a premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Kokosové mäsové rezance môžete podávať posypané nasekanou petržlenovou vňatkou a s plátkom čerstvého limetkového a citrónového. Podávajte horúce a užite si exotickú chuť tohto lahodného jedla.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať k rezancom kúsky ananásu alebo korianderové listy pre ešte intenzívnejšiu chuť. Variantou môže byť aj pridanie kari pasty pre viac korenistú chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
470
45g
32g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.