Kokosové ovsené kaše s nektarinkou a mandľami
1 šálka ovsené vločky
1 ks nektarinka
1/2 šálky kokosové mlieko
1 polievková lyžica kakové maslo
1 polievková lyžica med
2 polievkové lyžice mandle
Očistite nektarinku a nakrájajte ju na malé kúsky. Mandle nasekajte na hrubé kúsky. Ak chcete, môžete nektarinku a mandle ešte trochu opražiť na suchej panvici, aby získali intenzívnejšiu chuť. Tento krok by mal trvať približne 3-5 minút na stredne silnom ohni, pravidelne miešajte, aby sa nektarinka a mandle nepripálili.
V hrnci zmiešajte 1 šálku ovsených vločiek s 1/2 šálky kokosového mlieka. Pridajte 1 polievkovú lyžicu kakového masla a 1 polievkovú lyžicu medu. Za stáleho miešania povarte zmes na stredne silnom ohni do zahustenia, čo by malo trvať asi 5 minút. Dôležité je neustále miešať, aby sa kaša neprilepila na dno hrnca a nedochádzalo k jej prehriatiu. Po zahustení odstráňte hrniec z tepla a nechajte kašu odstáť ešte pár minút pred servírovaním.
Nalejte kokosové ovsené kaše do misy. Navrch poukladajte nakrájanú nektarinku a mandľové kúsky. Podávajte teplé.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať do kaše kúsky čerstvých banánov alebo jahôd. Alternatívne môžete na vrch posypať ešte trochu kokosových vločiek pre väčšiu chuťovú exploziu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
45g
10g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.