Krémová polievka z medvedieho cesnaku a zemiakov s kôprom
1 väčšia hlava medvedí cesnak
2 stredné kusy zemiaky
1 stredná cibuľa
1 kus červená paprika
250 ml mlieko
2 polievkové lyžice maslo
1 malý zemiak brambory
podľa chuti soľ
1 polievková lyžica nasekaného kôpor
štipka čierne korenie
Medvedí cesnak očistite a nasekajte na jemné kúsky. Zemiaky, cibuľu a červenú papriku očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu. Pridajte nakrájanú červenú papriku a orestujte do zmäknutia. Potom pridajte medvedí cesnak a zemiaky a krátko restujte.
Zeleninu zalejte mliekom a varte do zmäknutia zemiakov. Dochutite soľou a čiernym korením. Nakoniec pridajte nasekaný kôpor a nechajte prevrieť.
Krémovú polievku z medvedieho cesnaku a zemiakov podávajte horúcu posypanú čerstvým kôprom. Skvelo chutí so čerstvým chlebom alebo grilovaným syrom.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať do polievky aj opečené kúsky slaniny alebo dochutiť smotanou. Na ozvláštnenie môžete pokvapkávať polievku trochou olivového oleja s cesnakom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
254
35g
6g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.