Kremové cestoviny s hluzovkovou salsou
1 šálka hluzovkova salsa
100g cestoviny
2 polievkové lyžice maslo
1/2 šálky smotana
1/4 šálky strúhaný parmezán
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice petržlenová vňať
V hrnci uvarte osolenú vodu a varte cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Potom scedite vodu a cestoviny nechajte stranou.
Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nasekaný cesnak. Orestujte ho, kým nezačne voňať. Potom pridajte hluzovkovu salsu a nechajte spolu krátko povariť.
K hluzovkovej salse pridajte smotanu a dobre premiešajte. Potom pridajte uvarené cestoviny a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Jedlo posypte strúhaným parmezánom a jemne nasekanou petržlenovou vňaťou pre dokonalú chuť a vôňu.
Podávajte teplé a okamžite po dokončení. Jedlo môžete ozdobiť ďalším strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele chutí s čerstvým pečivom.
Ak chcete pridať viac farby a chuti do jedla, môžete pridať do hluzovkovej salsy nakrájané cherry paradajky. Alternatívne môžete pridať na záver trochu čerstvo nasekaného bazalkového listu pre intenzívnejšiu vôňu a chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
12g
23g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.