Krémové cestoviny s hovädzím mäsom a mrkvou
200 g hovädzie mäso
50 g syr (napr. parmezán)
200 ml mlieko
2 strúčiky cesnak
1 kus mrkva
100 g cestoviny
30 g maslo
1 polievková lyžica hladká múka
štipka muškátový oriešok
podľa chuti soľ
podľa chuti pepper
čerstvá, na ozdobenie bazalka
na ozdobenie čerstvá petržlenová vňať
V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Pridajte cestoviny a varte ich podľa návodu na obale, zvyčajne 8-10 minút, až sú al dente. Potom ich sceďte a nechajte na neskôr.
Na panvici rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte nakrájané hovädzie mäso a smažte ho asi 5-7 minút, kým nie je hnedé. Potom pridajte nasekaný cesnak a nastrúhanú mrkvu a smažte ďalších 3-4 minúty.
V malej miske zmiešajte hladkú múku s mliekom, aby ste vytvorili hladkú zmes. Pridajte túto zmes na panvicu k mäsu a mrkve. Zmes varte na strednom ohni, kým nezačne hustnúť, približne 5 minút.
Pridajte nastrúhaný syr do omáčky a miešajte, kým sa nerozpustí. Ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením podľa chuti.
Pridajte uvarené cestoviny do panvice s omáčkou a všetko dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Varíme ešte 2-3 minúty, aby sa všetko prepojilo.
Jedlo naservírujte na tanier, ozdobte čerstvou bazalkou a petržlenovou vňaťou. Môžete podávať s ďalším nastrúhaným syrom na vrchu pre extra chuť.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať rôzne bylinky ako tymián alebo oregano. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi syra, ako je parmezán alebo mozzarella, aby ste dosiahli iný chuťový profil.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
580
60g
40g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.