Krémové špenátové kuskusové rizoto s paradajkami
100 g kuskus
150 g špenát
100 g paradajky
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
100 ml smotana
30 g parmezán
podľa chuti soľ
podľa chuti piper
štipka muškátový oriešok
čerstvá na ozdobu basilika
čerstvá na ozdobu petržlenová vňať
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Kuskus prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Paradajky nakrájajte na malé kocky, cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v hlbokej panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte asi 5 minút, kým nebude priesvitná. Potom pridajte cesnak a smažte ďalšie 2 minúty, kým nebude voňať.
Do panvice pridajte nakrájané paradajky a varte ich asi 5 minút, kým sa nezmäknú a nevydajú šťavu. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Pridajte špenát do panvice a varte ho, kým nezvädne, približne 3-4 minúty. Môžete pridať aj štipku muškátového orieška pre zvýraznenie chuti.
Medzitým v samostatnej nádobe uvarte kuskus podľa pokynov na obale. Zvyčajne to trvá asi 10 minút, kým kuskus absorbuje vodu a zmäkne.
Keď je kuskus hotový, pridajte ho do panvice so špenátom a paradajkami. Dobre premiešajte a pridajte smotanu a nastrúhaný parmezán, aby sa všetko spojilo a vytvorilo krémovú textúru.
Jedlo nechajte na ohni ešte 2 minúty, aby sa všetky chute prepojili. Podávajte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou a petržlenovou vňaťou. Môžete pridať aj ďalší nastrúhaný parmezán na vrch pre extra chuť.
Pre ďalšie vylepšenie receptu môžete pridať aj opečené orechy alebo semienka na posypanie. Ak chcete, môžete nahradiť kuskus quinoa pre bezlepkovú verziu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
363
45g
12g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.