Lokapetit

Krémové špenátové kuskusové rizoto s paradajkami

13 ingredencií

35 minút

495 kcal

Popis jedla
Toto krémové špenátové kuskusové rizoto s paradajkami je lahodným a výživným jedlom, ideálnym na obed. Kombinácia jemného kuskusu a čerstvého špenátu je obohatená o sladké paradajky a parmezán, čím vzniká skvelý chuťový zážitok. Rýchla príprava a jednoduché ingrediencie robia tento recept ideálnym pre zaneprázdnených jedlákov.
Ingrediencie

100 g kuskus

150 g špenát

2 ks paradajky

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

2 polievkové lyžice olivový olej

100 ml smotana

50 g parmezán

podľa chuti soľ

podľa chuti piper

štipka muškátový oriešok

čerstvá, na ozdobu basilika

na ozdobu petržlenová vňať


Postup prípravy

Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Kuskus prepláchnite pod studenou vodou a nechajte odkvapkať. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno, paradajky nakrájajte na malé kocky.

Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju približne 3-4 minúty, kým nebude sklenená. Potom pridajte cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým nezískate arómu.

Do panvice pridajte nakrájané paradajky a varte ich 5 minút, kým nezačnú púšťať šťavu. Následne pridajte čerstvý špenát a varte ďalšie 2-3 minúty, kým nezvädne.

V samostatnej miske pripravte kuskus podľa pokynov na obale. Zvyčajne to zahŕňa zmiešanie kuskusu s horúcou vodou (1:1) a nechání ho odstáť pod pokrievkou 5 minút.

Keď je kuskus hotový, pridajte ho do panvice s paradajkami a špenátom. Dobre premiešajte a pridajte smotanu, nastrúhaný parmezán, soľ, piper a muškátový oriešok. Varíme na miernom ohni ešte 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.

6. Dokončenie jedla a servírovanie

Na tanier naservírujte krémové špenátové kuskusové rizoto a ozdobte čerstvými bylinkami, ako je bazalka a petržlenová vňať. Podávajte teplé, ideálne s kociek parmezánu na vrchu pre zvýraznenie chuti.

8. Tip na záver

Pre vylepšenie chuti môžete pridať trošku citrónovej šťavy alebo čerstvého bazalkového oleja. Rovnako môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra, ako je feta alebo ricotta.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

495

Kalorií

70g

sacharidy

20g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.