Krémové špenátové kuskusové rizoto s paradajkami
100 g kuskus
150 g špenát
2 ks paradajky
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
100 ml smotana
50 g parmezán
podľa chuti soľ
podľa chuti piper
štipka muškátový oriešok
čerstvá, na ozdobu basilika
na ozdobu petržlenová vňať
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Kuskus prepláchnite pod studenou vodou a nechajte odkvapkať. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno, paradajky nakrájajte na malé kocky.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju približne 3-4 minúty, kým nebude sklenená. Potom pridajte cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým nezískate arómu.
Do panvice pridajte nakrájané paradajky a varte ich 5 minút, kým nezačnú púšťať šťavu. Následne pridajte čerstvý špenát a varte ďalšie 2-3 minúty, kým nezvädne.
V samostatnej miske pripravte kuskus podľa pokynov na obale. Zvyčajne to zahŕňa zmiešanie kuskusu s horúcou vodou (1:1) a nechání ho odstáť pod pokrievkou 5 minút.
Keď je kuskus hotový, pridajte ho do panvice s paradajkami a špenátom. Dobre premiešajte a pridajte smotanu, nastrúhaný parmezán, soľ, piper a muškátový oriešok. Varíme na miernom ohni ešte 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
Na tanier naservírujte krémové špenátové kuskusové rizoto a ozdobte čerstvými bylinkami, ako je bazalka a petržlenová vňať. Podávajte teplé, ideálne s kociek parmezánu na vrchu pre zvýraznenie chuti.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať trošku citrónovej šťavy alebo čerstvého bazalkového oleja. Rovnako môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra, ako je feta alebo ricotta.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
495
70g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.