Krevety s cestovinami a stonkovým zelerom v cesnakovej omáčke
100 g stonkový zeler
200 g krevety
100 g cestoviny
3 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
30 g parmezán
1/4 šálky čerstvá petržlenová vňať
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 polievková lyžica citrónová šťava
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Stonkový zeler umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cesnak olúpte a nasekajte na jemno. Krevety, ak sú surové, opláchnite a osušte.
Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Pridajte štipku soli a cestoviny. Varíme podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút, kým nie sú al dente. Po uvarení sceďte a odložte.
Na panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a restujte asi 1 minútu, kým nezačne voňať. Potom pridajte nakrájaný zeler a restujte ďalších 2-3 minúty, kým nezmäkne.
Do panvice pridajte krevety a restujte ich 3-5 minút, kým nezískajú ružovú farbu a nie sú úplne prepečené. Pridajte soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte.
Do panvice s krevetami a zelerom pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a cestoviny sa obalili v omáčke. Na záver pridajte nastrúhaný parmezán a čerstvú petržlenovú vňať.
Jedlo podávajte horúce, posypané ďalším parmezánom a petržlenovou vňaťou. Môžete pridať aj plátky citrónu na ozdobenie a pre extra sviežosť.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať štipku červenej papriky alebo omáčku z chili pre pikantnosť. Môžete tiež nahradiť krevety inými druhmi morských plodov, ako sú mušle alebo kalamáre.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
555
70g
35g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.