Kuracie cestoviny s pestom a fazuľou
100g kuracie maso
80g cestoviny
2 lyžice pesto
50g fazuľa
1 hrst špenát
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nasekáme na jemno. Fazuľu opláchneme pod tečúcou vodou.
Vo veľkom hrnci osolenej vody uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a necháme stranou.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme kuracie mäso a orestujeme dozlatista.
Do panvice pridáme fazuľu a špenát, premiešame a necháme krátko povariť, kým sa zelenina zrastie.
K zelenine pridáme 2 lyžice pesto, premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
Hotové kuracie cestoviny s pestom a fazuľou servírujeme teplé, môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami a posypať strúhaným parmazánom.
Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete do pesta pridať viac cesnaku alebo parmazánu. Pre vegánsku verziu receptu môžete nahradiť kuracie mäso tofu alebo ďalšou zeleninou podľa vlastného výberu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.