Kuracie prsia na grile s syrovou omáčkou a zeleninovým šalátom
200 g kuracie prsia
100 ml smotana na varenie
50 g syr (napr. feta)
100 g zeleninový šalát (mix šalátových listov)
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica citrónová šťava
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 čajová lyžička oregano
1 čajová lyžička paprika
V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie, oregano a papriku. Marináda by mala mať vyváženú chuť. Kuracie prsia vložte do marinády a nechajte ich marinovať aspoň 10 minút.
Rozohrejte gril na strednú teplotu. Kuracie prsia vyberte z marinády a grilujte ich približne 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú úplne prepečené a majú zlatistú farbu. Uistite sa, že vnútorná teplota dosiahne minimálne 75 °C.
V menšom hrnci na strednom ohni zohrejte smotanu na varenie. Pridajte rozdrobený syr a miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo mlieka.
Zeleninový šalát umyte a osušte. V miske zmiešajte šalátové listy a ochuťte olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa vášho výberu, ako sú paradajky alebo uhorky.
Na tanier položte grilované kuracie prsia a polejte ich syrovou omáčkou. Vedľa podávajte čerstvý zeleninový šalát. Môžete pridať citrónové mesiačiky na ozdobenie a pre extra osvieženie.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať bylinky ako bazalku alebo tymián do syrovej omáčky. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi syra, ako je mozzarella alebo parmezán, aby ste dosiahli rôzne chute.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
490
10g
45g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.