Kuracie prsia plnené fetou a podávané s tzatzikami
1 ks kuracie prsia
100 g feta syr
50 g sušené paradajky
100 g čerstvý špenát
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
čerstvá, na ozdobenie bazalka
1 ks čerstvá paprika
100 g tzatziky
Na začiatok si pripravte plnku. Na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a pridajte nasekaný cesnak. Smažte na strednom ohni asi 1 minútu, kým cesnak nezmäkne, ale nezhnedne.
Pridajte čerstvý špenát a nasekané sušené paradajky do panvice. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Smažte ďalších 3-4 minúty, kým špenát nezvädne. Potom do zmesi vmiešajte rozdrobený feta syr a dobre premiešajte. Nechajte plnku vychladnúť.
Kuracie prsia umyte a osušte. Ostrým nožom urobte pozdĺžny rez do hrúbky 2 cm, aby ste vytvorili vrecko na plnku. Osoľte a okoreňte z vonkajšej strany.
Do každého kuracieho prsa vložte pripravenú plnku a zabezpečte ju špáradlami alebo kuchynskou niťou, aby sa plnka nevyšla von.
Na panvici zohrejte zvyšnú 1 polievkovú lyžicu olivového oleja na strednom ohni. Kuracie prsia opražte 3-4 minúty z každej strany, kým sa nezhnednú, potom ich preložte do predhriatej rúry na 180°C a pečte ďalších 20-25 minút, kým nie sú úplne prepečené.
Keď sú kuracie prsia hotové, nechajte ich 5 minút odpočívať, potom ich nakrájajte na plátky. Podávajte ich s tzatzikami a ozdobte čerstvou bazalkou a nakrájanou paprikou. Tento pokrm je skvelý s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.
Pre lepšiu chuť môžete pridať do plnky aj olivy alebo bylinky ako tymián a oregano. Ak nemáte feta syr, môžete ho nahradiť ricottou alebo iným jemným syrom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
408
12g
45g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.